DJINDJIC POZVAO NA GENERALNI STRAJK

Izvor: B92

Subota, 30.09.2000.

00:09

Default images
Nakon protestnog okupljanja koje je organizovala Demokratska opozicija Srbije popodne na Trgu Republike u Beogradu, uvece je odrzan jos jedan protestni miting, na kome se pojavilo nekoliko desetina hiljada gradjana. Tom prilikom su lideri DOS-a pozvali gradjane i preduzeca u Srbiji na nastavak protesta, gradjansku neposlusnost i generalni strajk kako bi prinudili vlasti da priznaju pobedu predsednickog kandidata DOS Vojislava Kostunice. Celnik DOS-a, Zoran Djindjic je rekao da Savezna izborna komisija ima rok od 24 sata da odgovori na prigovore DOS-a. "To je poslednji rok koji im dajemo. Pokusacemo da uspostavimo kontakt sa institucijama koje su zaduzene da brane zakone i Ustav ove zemlje", rekao je on. Glumac Branislav Lecic rekao je na vecernjem protestu da u ponedeljak i utorak Beograd "mora da stane" i da tada mora da bude "iskazana potpuna gradjanska neposlusnost". Novi skup ce biti organizovan u subotu u 20 sati. Jedan od lidera DOS-a Milan St. Protic rekao je da ce svi novoizabrani odbornici i poslanici sa teritorije Beograda tokom dana u subotu imati zadatak da u raznim delovima grada organizuju skupove sa gradjanima.

Okupljeni gradjani upoznati su i sa ishodom zahteva DOS za sastanak sa predstavnicima drzavnih organa i medija, koji su uglavnom odbijeni. Predsednik Gradjanskog saveza Srbije Goran Svilanovic rekao je da je predstavnike Saveznog ustavnog suda podsetio kako su sudili sve sporove do sada i postavio pitanje da li ce se iko u Saveznoj izbornoj komisiji usuditi da potpise odbijanje prigovora DOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: