Holkeri i Redžepi otputovali na Balkanski forum u Briselu

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2003.

17:46

Default images

Šef UNMIK-a Hari Holkeri i premijer Kosova Bajram Redžepi otputovali su u ponedeljak u Brisel na sutrašnji sastanak ministara spoljnih poslova Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana. Redžepi je uoči odlaska pozvao kosovske Srbe da budu "istinski predstavnici u zajedničkim institucijama sa Misijom Ujedinjenih nacija", te da odluče da li su članovi institucija Kosova, ili Srbije. Srbi iz kosovskih institucija su, međutim, i ranije najavili da neće putovati u Brisel, nezadovoljni što je finalna verzija plana za dostizanje standarda koje međunarodna zajednica traži od Kosova srpskim vlastima dostavljena samo dva dana pre sastanka u Briselu na kome će biti promovisana. Redžepi je ocenio da su Srbi formalno članovi institucija Kosova, ali da naredbe dobijaju iz Beograda, pa da stoga njihova pozicija treba dobro da se razmotri. Plan za dostizanje standarda na Kosovu u utorak će, prema rečima Redžepija, dobiti odobrenje Balkanskog foruma u Briselu. Redžepi je naveo da plan predviđa program dostizanja standarda do sredine 2005. godine, kada i očekuje da će početi razgovori o konačnom statusu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: