Braniocima uručeno rešenje o pritvoru Strugaru

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 08.12.2003.

10:20

Default images

Kako saznaje B92, braniocima generala Pavla Strugara uručeno je rešenje Okružnog suda u Beogradu kojim se ovom haškom optuženiku određuje pritvor. Odluka je doneta pošto je Nacionalni savet za saradnju sa tribunalom obavestio nadležni sud u Beogradu da se general Strugar, koji se nalazi na VMA, nije odazvao pozivu iz Haga da se u predviđenom roku vrati u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu. Pavle Strugar optužen je za granatiranje Dubrovnika 1991. godine. Branioci najavljuju da će se žaliti na rešenje o određivanju pritvora.

Branilac Pavla Strugara, optuženog pred Haškim tribunalom, Goran Rodić ocenio je da nisu iscrpljena sva pravna sredstva kako bi bilo odloženo suđenje zakazano za 9. decembar. "Nisu tačni navodi Nacionalnog komiteta za saradnju s Hagom da su iscrpljena sva pravna sredstva u slucaju Strugara", izjavio je Rodić. On je kao "nelogičnost" ocenio to što Komitet nije od suda tražio medicinsko veštačenje sposobnosti Strugara da putuje u Hag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: