UNMIK: Redžepi nenajavljen došao u severnu Mitrovicu

Izvor: Beta

Nedelja, 07.12.2003.

18:48

Default images

Policija UNMIK-a saopštila je u nedelju da je premijer Kosova Bajram Redžepi juče "nenajavljeno" otišao u restoran u severnom delu Kosovske Mitrovice u isto vreme kada se tamo nalazila i delegacija Svetske banke. Srbi u severnom delu kosovske Mitrovice saopštili su da je jučerašnju incident u tom delu grada "isprovocirao nenajavljen dolazak" predsednika Vlade Bajrama Redžepija i da je potom došlo kamenovanja picerije u kojoj su bili predstavnici Svetske banke. "Nepoznati napadači bacili su kamenice u restoran u kojem su se nalazili kosovski premijer i članovi delegacije. Nekoliko prozora je oštećeno, a premijer je napustio objekat nepovređen", navodi se u saopštenju UNMIK policije dostavljenog Beti.

"Međunarodna delegacija, koja je restoran napustila kolima i autobusom UN, izgubila se u gradu i završila u bolnici u severnom delu grada gde se incident nastavo", navodi UNMIK i dodaje "da se ispred bolnice okupilo oko 150 osoba". U incidentu pred bolnicom oštećen je autobus, dva automobila Kosovske policijske službe su zapaljena, kao i jedno neidentifikovano vozilo.

"UNMIK administracija i UNMIK policija su duboko uznemireni da je delegacija važne međunarodne organizacije napadnuta, kada je njihov cilj bio pronalaženje načina za dalji ekonomski razvoj Kosova", navodi se u saopštenju UNMIK policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: