Čović: Kosmet najbolji primer sprege kriminala i politike

Izvor: B92

Nedelja, 07.12.2003.

16:22

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je u Beogradu da je Kosmet najbolji primer sprege kriminala i politike i finansiranje takozvanih nacionalnih projekata prljavim novcem. U nastavku medjunarodne konferencije o regionalnoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala koje se u organizaciji Balkanskog političkog kluba u nedelju završava u Beogradu, Čović je ukazao da je južna pokrajina pod starateljstvom Ujedinjenih nacija "generator organizovanog kriminala, uporište i sklonište kriminalaca": “Oni koji su Kosovo i Metohiju nazvali heroinskom republikom, imali su na umu poslove snažne albanske narko mafije, koja ima svoje mnoge punktove u pokrajini, ali i u centralnoj Srbiji”, kazao je Čović.

Čović je rekao i da na Kosovu postoji problematičan, korumpiran deo medjunarodne policije. “Dakle, gospodo, mi nemamo posla samo sa čuvarima albanskih snova o velikoj državi, sa plemenskom logikom i vlasnicima prljavog novca kojima se plaća ostvarenje o velikoj Albaniji, već i sa onim korumpiranim delom međunarodne policijske i vojne mašine koja je zadužena za sprečavanje nasilničke akcije i ekstremističkih ideja i ambicija”, kazao je Čović.

Čović je izrazio žaljenje što se u nedogled odlažu razgovori eksperata iz Beograda i Prištine i istakao da postoji mnogo zločina na Kosmetu koji su programirani i na nekom mestu odabrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: