Beogradu dostavljeni standardi, moguća hitna sednica Vlade

Izvor: B92

Nedelja, 07.12.2003.

15:57

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za Kosovo Nebojša Čović izjavio je da "nisu sve primedbe" Beograda uvrštene u poslednju verziju standarda za južnu pokrajinu, zbog čega će zatražiti hitnu sednicu vlade. Čović je Beti rekao da je Beogradu u nedelju dostavljena konačna verzija plana o standardima na Kosovu i da će on zatražiti da se vlada na toj sednici izjasni oko ponudjenih standarda za Kosovo i Metohiju. "Ono što mogu da kažem, na prvi pogled, je da nisam baš siguran da su sve primedbe uzete u obzir sa uvažavanjem i pravim partnerskim pristupom", naveo je Čović, dodajući "da odredjene strukture pokušavaju da zbrzaju vlasti Srbije, a u tom poslu ne može biti brzopletosti". Čović je ponovio da je "najvažnije da u standardima mora da bude potpuno poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a to znači da član 10, i aneks dva člana pet Rezolucije, jasno kažu da je 'status Kosova i Metohije suštinska autonomija u okviru SRJ' a sada Srbije i Crne Gore". "U tom okviru možemo da pričamo o svemu. Nama ne trebaju standardi kao zamena za suverenitet. Hvala lepo. Onaj ko hoće da trguje sa suverenitetom neka izadje i neka kaže. Ja neću", podvukao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: