Svilanović: Ozbiljno nastojimo da pronađemo Mladića

Izvor: Beta

Petak, 05.12.2003.

19:16

Default images

Vlada u Beogradu ulaže vrlo ozbiljna nastojanja da se pronađe haški optuženik Ratko Mladić, što je ključni uslov za ulazak SCG u Partnerstvo za mir, izjavio je u petak šef diplomatije SCG Goran Svilanović i dodao da je od državnog sekretara SAD Kolina Pauela dobio uveravanja da će to biti "proces" u kojem će se zajednički sarađivati. Svilanović je to izjavio nakon učešća na zasedanju ministara inostranih poslova NATO i 27 partnerskih zemalja. On je na ministarskom zasedanju istakao da bi Haški sud mogao podići još eventualno tri nove optužnice i da vlasti u Beogradu smatraju da više optužnica ne sme biti. "Tako da", dodao je, "nema potrebe da se plaši bilo ko od aktivnih oficira vojske i policije, jer niko neće više biti optužen".

Zamoljen od novinara da kaže li to znači da će NATO i međunarodna zajednica smatrati da je problem otklonjen ako se kroz zajedničke napore, razmenu informacija neopozivo dođe do zaključka da Mladića nema u Srbiji, odnosno da su do samita NATO u Istanbulu vlasti SCG učinile sve da bi on bio pronađen, Svilanović je uzvratio da je na takvo pitanje Pauel odgovorio da će to biti "proces". "Napori nisu manji s naše strane, nego istovetni. A to znači da ili Mladić nije u zemlji, ili svi naši zajednički napori nisu dali bolje rezultate. Odgovor je bio da je to proces", preneo je Svilanović rekavši da misli da je to "korektno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: