Labus: Prvi zadatak vlade mora biti antirecesioni program

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.12.2003.

22:20

Default images

Predsednik G17 Plus Miroljub Labus izjavio je u četvrtak u Kraljevu da je srpska privreda u recesiji i da prvi zadatak nove vlade mora biti antirecesioni program. "Samostalno ili u koaliciji sa programski srodnim strankama, G17 plus će, ukoliko osvoji vlast, doneti antirecesioni program, koji će se, grubo rečeno, ogledati u preraspodeli budžetskih sredstava tako što će razvojni programi dobiti daleko više novca, rekao je Labus predstavljajući program stranke pred stotinak građana. Govoreći o budućoj republičkoj skuštini, Labus je rekao da će biti potreban mnogo intenzivniji zakonodavni rad, jer bez odgovarajućih zakona nema ulaska u Evropsku uniju.

Labus je naglasio i potrebu usvajanja novog ustava i ocenio da skupština zato "u prvih šest meseci rada mora da bude ustavotvorna". "To je prioritet G17 Plus, a priče da je teško doneti ustav su neozbiljne, jer u sadašnjim predlozima ustava najviše je desetak otvorenih pitanja, od kojih dva ili tri zahtevaju političku saglasnost", naglasio je Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: