Ministri NATO: SCG i BiH napreduju ka Partnerstvu za mir

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.12.2003.

15:39

Default images

Šefovi diplomatija NATO-a u četvrtak su u Briselu "odali priznanje za napore koje su Srbija i Crna Gora i Bosna i Hercegovina ostvarile u cilju ulaska u Partnerstvo za mir". Oni su, takođe, pozvali te dve zemlje da do samita NATO-a u Istanbulu, u junu iduće godine, ostvare "dosad neispunjene uslove" za ulazak u taj program saradnje s Atlantskim savezom, kao što je hapšenje lica optuženih od Haškog tribunala. Ministri NATO-a su posebno ukazali na nužnost da, u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1503, budu uhapšeni i Haškom tribunalu izručeni bivši lideri bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić i hrvatski general u penziji Ante Gotovina. Oni su istakli da će "NATO i dalje pomagati tim dvema zemljama da ispune od Atlantskog saveza postavljene uslove", a da će uoči susreta lidera NATO-a u Istanbulu "oceniti kakav je napredak u tome ostvaren". Šefovi diplomatija NATO-a su dodali da je vreme do samita u Istanbulu "realističan rok" za ispunjavanje uslova i naglasili da se "raduju izgledima" da SCG i BiH postanu članice Partnerstva za mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: