Svilanović u četvrtak u Briselu, moguć susret sa Pauelom

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2003.

22:20

Default images
Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović u četvrtak će u Briselu biti zvanica na nezvaničnom ispraćaju generalnog sekretara NATO Džordža Robertsona, na večeri na kojoj će biti izvestan broj ministara inostranih poslova zemalja NATO i partnerskih zemalja i drugih ličnosti. Tokom večere bi moglo doći do susreta Svilanovića i američkog državnog sekretara Kolina Pauela, saznaje agencija Beta u diplomatskim izvorima u Briselu.

Izvori NATO su agenciji Beta preneli da će ministri Atlantskog saveza ukazati na vidan napredak koji su SCG i BiH postigli u učvršćenju demokratskih institucija, pokrenutoj reformi oružanih snaga i poštovanju međunarodnih obaveza, uključujući saradnju s Haškim sudom. Bitno pospešenje saradnje s Tribunalom u Hagu je i glavni uslov koji bi do zasedanja šefova država i vlada NATO u Istanbulu trebalo da ispuni Srbija i Crna Gora. To je uslov i za Bosnu, ali se od tamošnjih vlasti prvenstveno očekuje da do kraja sprovedu zakonsko preustrojstvo oružanih snaga. Diplomatski izvori NATO su preneli Beti da šefovi diplomatija Atlantskog saveza sutra treba da utvrde i konačnu formulu kada je u pitanju zahtev vlastima u Beogradu u vezi sa ključnim optuženikom Haškog suda, bivšim generalom VRS Ratkom Mladićem, a to je da će se tražiti da bude uhapšen i predat Haškom sudu, odnosno da vlada SCG pruži dokaze o potpunoj saradnji u naporima da se to postigne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: