Suspendovano 12 pripadnika KZK

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2003.

13:57

Default images

Komandant Kosovskog zaštitnog korpusa Agim Čeku negodovao je u sredu zbog odluke šefa UNMIK-a Harija Holkerija da suspenduje 12 pripadnika KZK na šest meseci zbog sumnje da su učestvovali u terorističkim akcijama. Nakon susreta sa komandantom KFOR-a nemačkim generalom Holgerom Kamerhofom, Čeku je rekao novinarima da je ta odluka doneta mimo ovlašćenja civilnog administratora Kosova. "U pitanju je neprihvatljiv stav gospodina Holkerija. Smatram da je Holkeri povukao veoma pogrešan potez i to protiv svoje savesti, ali verujemo da neće dozvoliti da neko uđe između njega i nas", rekao je Čeku i najavio moguće reakcije pripadnika KZK.

Komandant KFOR-a Holger Kamerhof ocjenio je da KFOR i međunarodna zajednica očekuju da Holkeri saopšti odluku o suspenziji 12 pripadnika KZK. "Nadam se, kao i cijela međunarodna zajednica da će KZK biti profesionalna organizacija koja će prihvatiti odluku što će biti prvi dokaz profesionalnosti ovog servisa", rekao je Kamerhof.SRNA saznaje u krugovima bliskim komandi KFOR-a, da je suspenzija 12 pripadnika KZK usledila na predlog bivšeg komandanta KFOR-a Italijana Fabija Minija zbog sumnje da su umešani u terorističke akcije na Kosovu i da su povezani sa Albanskom nacionalnom armijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: