Dinkić za smanjivanje poreske stope

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2003.

09:46

Default images

Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je u utorak da će nova Vlada Srbije, ukoliko ta stranka bude učestvovala u njoj, u prvoj godini učešće sive ekonomije u društvenom proizvodu smanjiti sa sadašnjih 50 na 20 odsto. Dinkić je istakao i da će porez na plate odmah biti smanjen sa sadašnjih 77 procenata na ispod 50 procenata, što će "omogućiti da se prijave zaposleni i da se zaposle novi radnici".

Na pitanje šta je garancija za ispunjenje obećanja datih u predizbornoj kampanji, Dinkić je odgovorio: "Garancija je to da ono što smo obećali u programu pre 5. oktobra da smo doslovce ispunili. Ja sam obećao građanima stabilan dinar, konvertibilnu valutu, povratak štednje u banke – sve se to dogodilo. Mi smo stoprocentno ispunili sva naša obećanja. Dakle, ako G17 plus pobedi na izborima, ako budemo vodili ministarstvo finansija, ja lično, svojim kredibilitetom garantujem za to. Nikada se više ne bih pojavio pred narodom ukoliko sve ovo ne bih ispunio".

Dinkić je, ujedno, najavio i oporezivanje igare na sreću i uvođenje poreza na dodatu vrednost. Prema njegovim rečima, predlog G17 plus je da porez na dodatu vrednost bude 18, a ne 20 posto kako je planirala sadašnja vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: