Svilanović: Mladić nije u zemlji, i dalje puna saradnja sa Triubnalom

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.12.2003.

22:49

Default images
U izjavi za B92 ministar inostranih poslova SCG i predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Goran Svilanović kaže da državna zajednica Srbija i Crna Gora ostaje privržena saradnji sa Hagom. “Što se ove vlade tiče, mi ćemo pokušati da pronađemo gde se to Ratko Mladić nalazi. Po svemu što znamo, mi tvrdimo da nije u našoj zemlji, jer ako jeste, političkih prepreka za njegovo hapšenje apsolutno nema. Mi ostajemo opredeljeni za punu saradnju sa sudom u Hagu, jer ne želimo da dopustimo da bilo koji građanin naše zemlje bude ucenjen daljom nesaradnjom sa Tribunalom. To potvrđuje i činjenica da je Savet ministara prihvatio predlog Nacionalnog saveta za saradnjom sa Tribunalom, i ukinuo oznaku tajnosti sa dokumenata koje je Tribunal tražio, a u vezi su sa ličnim dosijeom Ratka Mladića. Oni su u petak dostavljeni kandelariji Tribunala u Beogradu, tj. Tribunalu”, izjavio je Svilanović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: