Čović: Holkeri treba da se izvini demokratskoj Srbiji

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.12.2003.

22:25

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je u ponedeljak uveče da poruka šefa UNMIK-a Harija Holkerija Beogradu da se izvini za ono što se dogodilo na Kosovu, znači da deo međunarodne zajednice smatra da je vreme da se "dovrši potpuna albanizacija Kosova". "Holkerijeva izjava data u ovom trenutku i takvim tonom znači da je jedna struja u međunarodnoj zajednici ubeđena da je situacija u Srbiji dovoljno teška, da su demokratske snage potpuno podeljene i zavađene, i da je došlo vreme da se ubrza nečiji podlački plan o dovršenju potpune albanizacije Kosova i Metohije", izjavio je Čović agenciji Beta. Čović smatra da "zbog tajminga i tona, Holkeri duguje izvinjenje demokratskoj Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: