Pupovac: Podržaćemo vladu HDZ-a ako krene ulevo

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2003.

12:05

Default images

Novoizabrani poslanici hrvatskog Sabora iz Samostalne demokratske srpske stranke  razgovarali su u četvrtak sa verovatnim mandatarom za sastav nove hrvatske vlade, liderom Hrvatske demokratske zajednice, Ivom Sanaderom o formiranju parlamentarne većine u Saboru. Kako je u izjavi za B92 rekao funkcioner SDSS-a Milorad Pupovac, predstavnici Srba će podržati HDZ u Saboru, ukoliko nova vlada ne bude išla u desno već ka levom centru. Popovac je naveo da je Sanader i zvanično ponudio Srbima mesto u novoj hrvatskoj vladi. On je rekao da lider HDZ-a ima priliku da formira vladu koja će napraviti značajne korake u reformi Hrvatske, i omogućiti povratak izbeglica,  stanarskog prava Srbima i ostvarivanje manjinskih prava. "Ukoliko to ne uradi, produžiće smao nestabilnost unutar hrvatskog političkog života. Potrebna je hrabrost, potreban je kompromis i mi mu to predlažemo. U poziciji smo da mu možemo to predložiti. Sasvim je sigurno da u vladi nećemo funkcionirati kao ukras na bilo koji način. Želimo imati aktivno učešće, koje će biti od interesa za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Srpska zajednica po prvi put, od 1991, ima mogućnost da se na velika vrata vrati u hrvatski politički život. I mi tu priliku, i kao stranka i kao zastupnici ne smemo propustiti. I to upravo sada nastojimo učiniti", rekao je Pupovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: