Potpredsednik GSS-a podneo ostavku

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2003.

13:38

Default images

Građanski savez je, nakon što su raspisani vanredni izbori, napravio dva kompromisa – prvi, da predstavnici stranke nastupe na listi DS-a, i drugi, da na toj listi dobije isti broj mandata kao Demokratski centar. Ovi kompromisi izazvali su nezadvoljstvo jednog broja funkcionera i članova stranke. Potpredsednik GSS-a Mirko Rosić podneo je u utorak ostavku na mesto potpredsednika stranke i povukao svoje ime sa izborne liste. Rosić je Radiju B92 rekao da se ne slaže da GSS na izborima nastupa na listi u kojoj se ime te stranke ne pominje. Rosić nije želeo da detaljnije obrazlaže svoju odluku s obzirom da ostaje član stranke i da ne želi da šteti njenim interesima pred parlamentarne izbore. Podsetimo, odluku o izlasku iz GSS-a, a zbog istog razloga, ovih dana je doneo i opštinski odbor u Valjevu.

Šef izbornog štaba GSS-a Ljubiša Kesić kaže za B92 da će se stranka baviti sobom – posle izbora:“GSS ove izbore doživljava kao izbore koji nisu samo pitanje GSS-a, nego pre svega izbornog rezultata. Da nije tako, onda bi verovatno merio svoj ugled, značaj, broj članova, stavio bi u prvi plan. Spadam u red onih ljudi koji će se boriti za opstanak GSS-a na političkoj sceni, sa politikom koju nudi Građanski savez. Možda neki drugi imaju drugačiju percepciju, ali ta tema će nastati nakon 28. decembra”, rekao je Kesić.GSS, ali i Demokratski centar, napravili su sa Demokratskom strankom još jedan kompromis – a to je da ne uslovljavaju koja će stranka koje pojedince staviti na izbornu listu. Proteklih dana stiglo je više najava da će stranke Gorana Svilanovića i Dragoljuba Mićunoviča usloviti da će ući na listu “DS – Boris Tadić”  ako se DS odrekne u javnosti kompromitovanih političara. Dogovor o ovoj tački sporazuma, Ljubiša Kesić objašnjava: “Mi praktično smo se dogovorili sa DS da niti oni uslovljavaju našu listu, niti mi njihovu, tako da se mi praktično nećemo mešati u to ko će biti na njihovoj listi, kao što ni oni neće u naša 34 kandidata za poslanika”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: