EK i SE pozdravili potez Ševarnadzea

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.11.2003.

09:16

Default images

Evropska komisija je pozdravila ostavku gruzijskog predsednika Eduarda Ševarnadzea, ističući da taj njegov potez otvara put povratku ustavnom sistemu, redu i zakonu. Komisija je posebno zadovoljna što u proteklim demonstracijama u Tbilisiju nije bilo nasilja i izrazila je nadu da će tako biti i u procesu rešenja sadašnje političke krize u Gruziji. Po mišljenju Evrpske komisije, to će omogućiti demokratske izbore po međunarodnim standardima. Narodu Gruzije je sada potrebno da vrati poverenje u svoju zemlju i politički sistem, kaže se u saopštenju Evropske komsije.

Savet Evrope je izrazio nadu da će ostavka Ševarnadzea doprineti mirnom rešenju političke krize u toj zemlji. "Izuzetno je važno da nagle promene u Gruziji proteknu bez nasilja i da oružane snage ne intervenišu u političkom procesu", navodi se u saopštenju predsednika Parlamentarne skupštine SE Petera Šidera. U saopštenju se izražava zadovoljstvo uzdržanošću koje su pokazale sve strane i pozitivnom ulogom koju je imao ruski šef diplomatije Igor Ivanov. Šider je poručio da Parlamentarna skupština SE spremna da pruži pomoć u pripremi, organizovanju i nadgledanju izbora kako bi oni bili održani uz puno poštovanje Ustava zemlje i evropskih demokratskih standarda i odrazili istinsku volju gruzijskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: