JOVANOVIC: KOSTUNICA 52,4 - MILOSEVIC 35,01

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2000.

19:22

Default images
Predsednicki kanidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica je "definitivno i konacno" pobedio u prvom izbornom krugu, izjavio je sef izbornog staba DOS-a Cedomir Jovanovic, pozivajuci se na podatke nakon 98,72 odsto prebrojanih glasova, javlja B2-92. Jovanovic je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je Kostunica osvojio 52,54 odsto glasova a kandidat levice Slobodan Milosevic 35,01. Izborna pobeda ne moze biti tema pregovora, istakao je Jovanovic, dodajuci da u DOS-u mogu samo da razgovaraju o postupku inauguracije Kostunice za predsednika zemlje. Jovanovic je dodao da su pojedini zvanicnici SPS-a cestitali DOS-u na izbornoj pobedi i da su dan nakon izbora, uspostavljeni kontakti sa delom Socijalisticke narodne partije Crne Gore.

"Imamo kontakte sa delom SNP-a, sa onim predstavnicima SNP-a koji zive i rade u Crnoj Gori i koji nisu politicki dekor samovolji Slobodana Milosevica. Do kontakata je doslo tokom prepodneva 25. septembra i mi cemo pokusati da razdvojimo programske razlike, koje su karakteristicne za Demokratsku opoziciju Srbije i Socijalisticku narodnu partiju Crne Gore, od interesa i jedne i druge strane za normalizaciju odnosa u nasoj zemlji i izbegavanje nekih ekstremnih situacija", saopstio je Jovanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: