MILOSEVIC MORA PREDATI MANDAT NAJDALJE ZA MESEC DANA

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2000.

13:06

Default images
Ustavni ekspert Slobodan Blagojevic izjavio je da novoizabrani predsednik Jugoslavije treba da stupi na duznost mesec dana, posto Izborna komisija utvrdi ko je izabran za predsednika SRJ. Analogno, tome Slobodan Milosevic morao bo da preda mandat najdalje u tom roku, rekao je Blagojevic podgorickoj Pobjedi, a prenosi FoNet. On je objasnio da u Zakonu o izboru predsednika SRJ nema odredbe koja regulise pitanje prevremenih izbora za predsednika savezne drzave, dakle ni njegovog stupanja na duznost. Postoji, medjutim, odredba prema kojoj se na sva pitanja izbora i prestanka mandata predsednika koja nisu uredjena ovim zakonom primenjuje Zakon o izboru saveznih poslanika u Vece gradjana. Kad su u pitanju savezni izbori za predsednika SRJ, rekao je Blagojevic, raniji predsednik ne moze nastaviti mandat od cetiri godine, bez obzira da li je ponovo izabran ili je izabran novi, zbog toga sto se radi o prevremenim izborima, ciji je cilj skracenje mandata predsednika SRJ. Prema njegovim recima, ako je izabran novi predsednik, onda je njegovo pravo da stupi na duznost odmah posle prevremenih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: