GARDIJAN: STRATEGIJA ODLUCENA U BELOM DVORU

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2000.

14:54

Default images
Sudeci po posetiocima Belog dvora, u kome se od nedeljnih izbora nalaze Slobodan Milosevic i Mirjana Markovic, izgledi za narod Srbije su prilicno sumorni, pise u sredu britanski "Gardijan". Od nedeljnih izbora, nakon sto su glasali, Slobodan Milosevic i Mira Markovic nalaze se u Belom dvoru, a prema pouzdanim izvorima, njihovi gosti od tada su bili samo bivsi sef tajne policije, aktuelni ambasador u SRJ Zoran Janackovic, potom ministar policije Vlajko Stojiljkovic i sef Drzavne bezbednosti Srbije Rade Markovic, a u utorak posle podne bracni par Milosevic-Markovic posetio je i nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, general Nebojsa Pavkovic, navodi list. "Prvih 24 sata bila je prava bitka izmedju Milosevica i njegove supruge da se izabere izmedju meke opcije prepustanja vlasti i 'tvrde' - one koja bi na kraju znacila izlazak policije na ulice", rekao je "Gardijanu" bivsi srpskiki ministar informisanja Aleksandar Tijanic. Prema tvrdnji lidera Demokratske alternative Nebojse Covica, stragegija je odlucena nakon trocasovnog sastanka lidera SPS i JUL-a u Belom dvoru, odrzanog u utorak ujutru. "Oni se pripremaju za drugi krug. Neki od njegovih ljudi rekli su mi da treba da prizna izborne rezultate, ali je njegov problem - ego i njegova supruga", kazao je Covic. "Na neki nacin, on je meksi. Jedina stvar koju Milosevic ceni iznad svega, cak i iznad vlasti, jeste njegova porodica, i ako su oni pod pretnjom kao sto je sada slucaj, mislim da ce razmatrati druge opcije. Ima zemalja koje bi ga primile - Kina - ali ce ona (Mira Markovic) biti ta koja odlucuje", ocenjuje beogradski novinar Slavoljub Djukic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: