FRANCUSKA STAMPA O JUGOSLOVENSKIM IZBORIMA

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2000.

12:29

Default images
Francuska stampa komentarise saopstenje Savezne izborne komisije ocenama da Slobodan Milosevic nije mogao da prizna poraz, ni da proglasi pobedu, jer su "neki od njegovih saveznika vec priznali pobedu opozicije". "Figaro" na naslovnoj strani prenosi izjavu predsednickog kandidata DOS-a Vojislava Kostunice da "nece ici na drugi krug". List se poziva na podatke jednog nezavisnog novinara i objavljuje da postoje tri struje unutar "rezima sa razlicitim predlozima za izlazak iz izbornog corsokaka u kom se Milosevic obreo". Prvu struju, prema navodima lista, predvodi Jugoslovenska levica koja je predlozila da se proglasi Miloseviceva pobeda vec u prvom krugu. Druga struja stoji iza Nikole Sainovica koji predlaze drugi krug, on je, tvrdi Figaro, telefonirao menadzeru kampanje DOS Zoranu Djindjicu sa tim predlogom, koji je odbijen nakon zasedanja Izbornog staba DOS-a. Prema tim izvorima, treca struju cine lokalni celnici Socijalisticke partije Srbije, i kao primer se iznosi lokalni odbor iz Cacka koji je priznao poraz, "sa ciljem da daju bar neku sansu partiji da prezivi u novonastaloj situaciji". U zakljucku svog danasnjeg komentara, "Figaro" ocenjuje da stranke koje su stajale iza Milosevica vise ne cine kompaktan blok, jer su "napukline sve brojnije", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: