KOSTUNICA: NEMA DRUGOG KRUGA IZBORA

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2000.

21:51

Default images
Kandidat Demokratske opozicije Srbije za predsednika SR Jugoslavije Vojislav Kostunica odlucno je odbacio mogucnost drugog kruga predsednickih izbora. Saopstenje Savezne izborne komisije o drugom predsednickom krugu, Kostunica je u pisanoj izjavi ocenio kao "politicku prevaru" i "ociglednu kradja glasova" i istakao da je to ponuda koja se ne sme prihvatiti. "Socijalisti pokusavaju da iscenjkaju drugi izborni krug za Slobodana Milosevica. To je, naravno, ponuda koja se moze i mora odbiti, tim pre sto je uvredljiva za sve gradjane ove zemlje koji su izasli na izbore, posebno za vise od 2,5 miliona biraca koji su meni i politickom konceptu koji zastupamo DOS i ja ukazali poverenje", naveo je Kostunica. On je ocenio da Milosevic nastoji da "dobije u vremenu, ne bi li za to vreme izazvao pometnju medju gradjanima i razmirice u redovima demokratske opozicije". "I gradjani i mi bismo prozreli pokusaj cak i da je bio manje providan. Ne postoji nijedan jedini razlog, ni moralni, ni politicki, zbog koga bismo pristali na takvo gazenje izborne volje gradjana", porucio je Kostunica. Predsednicki kandidat DOS istakao je da DOS nece povuci nijedan nesmotren potez, koji bi mogao da pojaca napetost u drustvu, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: