TRPKOVIC: KOSTUNICA 54,77 ODSTO, MILOSEVIC 35,96 ODSTO

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2000.

15:09

Default images
Sef izbornog staba Srpskog pokreta obnove Andjelko Trpkovic izjavio je da je na predsednickim izborima u SRJ pobedio predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica. "Na osnovu 53 odsto obradjenih podataka iz birackih spiskova, Kostunica je osvojio 54,77 odsto, a kandidat levice Slobodan Milosevic 35,96 odsto", rekao je Trpkovic u utorak na konferenciji za novinare. Prema njegovim recima, kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolic osvojio je 6,12 odsto glasova, a kandidat SPO-a Vojislav Mihailovic 3,15 odsto. Na izborima za jugoslovenski parlament, DOS je takodje u prednosti - 49,54 odsto, koalicija SPS-JUL 31,29 odsto, SRS je osvojio 8,26 procenata, a SPO 7,52 odsto glasova, rekao je Trpkovic. U Vecu republika Savezne skupstine, 11 poslanika je osvojio DOS, sest poslanika imace koalicija levice, radikali dva, a SPO jednog poslanika.

Trpkovic je izjavio da je ta partija nezadovoljna izbornim rezultatima i potvrdio da je lider partije Vuk Draskovic ponudio ostavku. "Razgovaracemo o tome. Draskovic smatra da snosi deo odgovornosti zbog nase pogresne procene da ce se gradjani na ovim izborima opredeljivati za stranacke programe, a ne protiv Milosevica", rekao je Trpkovic. On je rekao da je "nesporno da je dobar deo SPO ugradjen u uspeh DOS" i izrazio nadu da se na narednim izborima "SPO nece samo radovati uspesima drugih partija, vec ce i sam zabeleziti uspeh". "Izborni poraz nece staviti SPO u fasciklu", rekao je Trpkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: