100.000 BEOGRADJANA PROSLAVILO POBEDU DOS-a

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2000.

10:44

Default images
Oko sto hiljada Beogradjana je u ponedeljak uvece na Trgu republike proslavilo izbornu pobedu Demokratske opozicije Srbije i Vojislava Kostunice. Na mitingu u organizaciji G 17 plus okupljenima su saopsteni poslednji preliminarni rezultati izbora u Beogradu, po kojima je DOS osvojio 105 od 110 odbornickih mesta u skupstini glavnog grada. Takodje je predstavljen i buduci gradonacelnik Milan St.Protic koji je pozdravljen burnim aplauzima i paljenjem baklji. Proslava je pocela nastupom Dragoljuba Djuricica sa bubnjarima, a Beogradjane su pozdravili i glumci Gorica Popovic i Branislav Lecic, kao i dramski pisac Dusan Kovacevic. Specijalni gost iznenadjenja bio je Djordje Balasevic, a na koncertu su jos svirali i Ortodoks Kelts, Vlada i Bajka, Dejan Cukic, Sladjana Milosevic, Delca i Ana Stanic. Okupljenim gradjanima obratili su se u ime Grupe 17 plus Miroljub Labus i Mladjan Dinkic. Dinkic je rekao da je Srbija docekala slobodu, ali i da je ceka tezak posao ekonomskih i ustavnih reformi. On je obecao do Nove godine novu stabilnu jugoslovensku valutu, istovremeno najavljujuci da se mogu ocekivati i prevremeni republicki izbori. Okupljeni su cesto skandirali "gotov je", pevali "a sad adio", "spasi Srbiju iz ludnice, Kostunice" i slavili bakljadom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: