U KOSOVSKOJ MITROVICI POBEDIO MILOSEVIC

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2000.

12:01

Default images
Demokratska opozicija u Kosovskoj Mitrovici potvrdila je da je na izborima na Kosovu u izbornoj jedinici 24 Prokuplje, pobednik lista SPS-JUL Slobodan Milosevic. Kako za B2-92 javlja novinar Kontakt radija, za ovu listu glasalo je preko 50 odsto stanovnistva, a SPS tvrdi da je njihova lista dobila 70 odsto glasova, dok su kosovski Albanci bojkotovali izbore. Predsednicki kandidat DOS-a osvojio je u ovoj izbornoj jedinici manje od 20 odsto glasova, kazu u DOS-u, dok u SPS-u preciziraju da je osvojio oko 15 odsto. DOS nije saopstio rezultate o izbornom rezultatu radikala i SPO-a. Prema recima koordinatora DOS-a za izbornu Prokuplje, Milana Savica, ukupno glasacko telo na Kosovu u ovoj izbornoj jedinici je 372.000 glasaca, od cega je izaslo 5,3 odsto. Prema podacima DOS-a u Pristini, Kosovu Polju, Lipljanu i Obilicu - opstinama u centralnom Kosovu, koje pripadaju izbornoj jedinici Vranje, na izbore je izaslo oko 10.000 gradjana - sto je manje od 5 odsto od ukupnog birackog tela - i za levu koaliciju je glasalo 82 odsto gradjana, za Vojislava Kostunicu i DOS - 6 odsto, a za Tomislava Nikolica 5 odsto glasaca. Za SRS je glasalo 10 odsto biraca. U srpskoj enklavi Strpci od oko 4500 glasaca koji su izasli na izbore za Milosevica i levu koaliciju glasalo je preko 80 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: