U sredu sednica Predsedništva DOS-a o vanrednim izborima

Izvor: B92

Nedelja, 09.11.2003.

14:09

Default images

Predsednik Demokratske alternative i aktuelni predsedavajući vladajuće koalicije DOS Nebojša Čović, potvrdio je u nedelju uvečeza Radio B92 da će sednica Predsedništva DOS-a biti održana u sredu 12. novembra, šest dana pre nastavka sednice Skupštine Srbije. “Sednica Predsedništva DOS-a biće zakazana za 12. novembar. Teme dnevnog reda biće vezane za sporazum koji je potpisan na prošloj sednici Predsedništva DOS-a i, naravno, za analizu svih aktivnosti u vezi sa predsedničkim izborima. Razgovaraće se i o analizi političke situacije u smislu dogovora u vezi sa raspisivanjem parlamentarnih izbora u Republici”, rekao je Čović.

Čović je ovim potvrdio nezvaničnu informaciju koju je ranije u nedelju objavio Radio B92. Prema ranijim saznanjima B92, vrlo je moguće da će u sredu biti doneta odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. To znači da bi odluka o raspuštanju Skupštine Srbije mogla biti doneta pre njenog zasedanja, koje je zakazano za 18. novembar, i da rasprava o poverenju Vladi neće biti okončana. Ukoliko izbori budu raspisani pre početka izborne tišine, kako je Radiju B92 potvrđeno iz više izvora u DOS-u, parlament neće ni imati priliku da se izjašnjava o podršci kabinetu Zorana Živkovića.

Čović, međutim, nije želeo da potvrdi informaciju prema kojoj se Skupština Srbije u postojećem sastavu, zbog skorog raspisivanja izbora, više neće sastajati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: