Intenziviranje predsedničke kampanje

Izvor: B92

Nedelja, 09.11.2003.

10:10

Default images
Sedam dana pre predsedničkih izbora, intenziviraju se kampanje petorice kandidata. Kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović pozvao je gradjane Srbije da u što većem broju izadju na birališta 16. novembra, kako bi izbori bili uspešni. On je tokom posete Banatu, u subotu rekao da iz Evropske unije i SAD stižu apeli da Srbija izabere svoje institucije. "Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nema predsednika. Evropa i Amerika očekuju da Srbija izabere svoje institucije i da se pridruži što pre, kako ceo region ne bi kasnio zato što mi imamo neke čarke i male partijske interese i ne uspevamo da dodjemo do strateških zajedničkih interesa", rekao je Mićunović.

Predsednički kandidat Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je da će izbor predsednika značiti "novi put Srbije". "Kandidat DOS-a neće rešiti probleme Srbije, jer ona hoće nešto novo, a to je ponudila Nova Srbija", rekao je Ilić.

Republička izborna komisija saopštila je da će glasanje 16. novembra biti sprovedeno na isti način kao i prethodnih godina, uz proveru UV lampom da li je birač ranije glasao i uz proveru da li je upisan u birački spisak. Nakon prskanja sprejom na kažiprst desne ruke, birač će na glasačkom listiću zaokružiti broj ispred imena kandidata za kojeg želi da glasa i potom će listić ubaciti u glasačku kutiju, koje su od providnog materijala kako bi se izbegle eventualne nepravilnosti i zloupotrebe, saopštio je RIK.

 Inače, do četvrtka u ponoć, kada počinje predizborna tišina, svi kandidati će održati završne skupove. Završne konvencije Dragoljuba Mićunovića biće u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu. Tomislav Nikolić održaće 11. novembra miting u Beogradu, a istog dana u Centru sava završni skup održaće Radoslav Avlijaš. Dragan S Tomić održaće završnu konvenciju 13. novembra. Velimir Ilić i Marijan Rističević nisu najavili vreme i mesto svojih završnih konvencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: