Holkeri u ponedeljak putuje u Njujork

Izvor: B92

Subota, 08.11.2003.

14:58

Default images

Šef UNMIK-a Hari Holkeri i njegovi saradnici zaduženi za privredu u ponedeljak putuju u Njujork, kako bi sa Savetom bezbednosti UN razmotrili probleme koji su iskrsli u procesu privatizacije na Kosovu, prenose u subotu kosovski mediji. Pozivajući se na "pouzdane izvore", dnevnik na albanskom jeziku "Koha Ditore" piše da je glavni razlog za put blokada do koje je došlo u procesu privatizacije na Kosovu.

Proces privatizacije bio je i glavna tema u petak održanog sastanka Holkerija sa kosovskim premijerom Bajramom Redžepijem, koji je u razgovoru izrazio optimizam da će problemi uskoro biti prevaziđeni. "Učinićemo sve da proces privatizacije počne što pre, dok će problemi koji su je ometali, a koji su prvenstveno političke prirode, biti prevaziđeni", rekao je Redžepi. Vlasnička transformacija je na Kosovu počela u junu ove godine privatizacijom pet preduzeća, ali je prošlog meseca blokirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: