Mićunović: Posle predsedničkih parlamentarni izbori

Izvor: B92

Subota, 08.11.2003.

10:38

Default images

Kandidat DOS-a za predsednika Srbije Dragoljub Mićunović pozvao je građane da izađu na izbore, kako bi se nastavilo "veliko delo, započeto 5. oktobra 2000". Mićunović je, gostujući na RTS-u, istakao da bi odmah posle predsedničkih trebalo da budu održani parlamentarni izbori, a da je predsednik neophodan da u međuvremenu, kada Skupština bude raspuštena, kontroliše Vladu: "Ja savetujem Vladi da, čim se ovi izbori završe, odmah idemo na parlamentarne izbore, jer je jako važno da napetost prestane."

Predsednički kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović izjavio je da je obilazak Vojvodine ostavio za kraj kampanje, jer je siguran da će birači u toj pokrajini glasati i da može da pretpostavi za koga će glasati. Mićunović, koji je u subotu boravio u poseti Kikindi i Zrenjaninu, istakao je važnost pobede demokratske opcije: “Ljudi, ovo je ozbiljna situacija i treba da se prema njoj odnosimo ozbiljno i odgovorno. Tiče se svih nas i zbog toga verujem da će građani Srbije, građani Vojvodine pre svega shvatiti da je ovo trenutak da izaberemo demokratskog kandidata, jer nismo imali do sada demokratskog predsednika. Moj cilj je da pobedi demokratska opcija, da onda možemo dijalogom da rešavamo sva pitanja koja su pred nama, da brzo donesemo Ustav, da ubrzamo ulazak u Evropu, da učvrstimo institucije koje su pred nama i to je uslov da bi privreda živnula, da bi ljudi dobili više posla i da bi im se povećao standard”, kazao je Mićunović.

 Dragoljub Mićunović je još najavio da će se kao izabrani predsednik zalagati za nastavak prenošenja nadležnosti sa republike na Vojvodinu, "jer onaj koji voli demokratiju mora voleti i autonomiju, pošto je autonomija i izrasla iz demokratije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: