Holkeri razgovarao sa Krstovićem i Redžepijem

Izvor: B92

Petak, 07.11.2003.

20:18

Default images

Šef poslaničkog kluba srpske koalicije "Povratak" u Skupštini Kosova Dragiša Krstović preneo je u petak uveče specijalnom predstavniku generalnog sekretara UN u pokrajini Hariju Holkeriju zabrinutost srpskih predstavnika u parlamentu zbog "diskriminacije" od strane većine. "Preneo sam Holkeriju naš osećaj da smo u Skupštini Kosova diskriminisani od strane albanskih poslanika, naročito kada su u pitanju deklaracije koje oni donose", rekao je Krstović agenciji Beta, dodajući da je Holkeri izrazio razumevanje za zabrinutost srpskih poslanika.

Krstović je u društvu poslanika Ljubomira Stanojkovića sa Holkerijem razgovarao i o standardima, inicijativi albanskih poslanika za izmenu ustavnih okvira i prenosu ovlašćenja specijalnog generalanog sekretara na kosovske institucije. "UNMIK i SB UN neće podržati izmenu Ustavnog okvira", preneo je Krstović navode šefa UNMIK-a, dodajući da će Holkeri uskoro postaviti plan i kriterijume za ostvarenje standarda na Kosovu, medju kojima je prioritet dijalog Beograda i Prištine.

Krstović se interesovao i za rezultate akcije hapšenja osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Stolić u Obiliću, ali mu je Hari Holkeri rekao da nema još kompletne podatke o ishodu policijske akcije. O dostizanju standarda na Kosovu Holkeri je danas razgovarao i sa kosovskim premijerom Bajramom Redžepijem, koji je izrazio optimizam da će do sredine 2005 godine Kosovo ispuniti standarde, kao preduslov za početak rešavanja konačnog statusa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: