Nove tužbe punomoćnika Dušana Mihajlovića

Izvor: B92

Petak, 07.11.2003.

18:13

Default images

Prenosimo u celosti saopštenje advokata Aleksandra Lojpura o novim tužbama za objavljivanje demantija kleveta protiv Dušana Mihajlovića:

"Danas je podnet zahtev za objavljivanje odgovora na informaciju Radija B92 od 6. novembra 2003. g. o tome da je funkcioner OEBS-a zadužen za medije, Aleksandar Ivanko, tražio od Dušana Mihajlovića da povuče tužbe protiv novinara, te informaciju da su predsednica NUNS-a, Milica Lučić-Čavić, i predsednica JUKOM-a Biljana Kovačević-Vučo rekle da novinari ne bi trebalo da budu tuženi, ni u parničnom postupku, ni za simboličnih 100 dinara zbog prenošenja informacija. Pošto je identične izjave kao što su ove dao i punomoćnik Dušana Mihajlovića, adv. Aleksandar Lojpur TV B92, ali TV B92 nije o toj izjavi obavestila Radio B92 i taj deo izjave je bio isečen i na Televiziji i na Radiju B92, adv. Lojpur je gospodina Ivanka, i gospođe Lučić-Čavić i Kovačević-Vučo obavestio o tome da se do sada podnetim tužbama zahteva samo i isključivo objavljivanje demantija u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i nikako bilo kakvo izricanje sankcija novinarima. Tužbe za naknadu štete u iznosu od 100 dinara biće podnete samo i isključivo protiv novinara koji su fabrikovali dezinformacije sa namerom da naškode ugledu g. Mihajlovića.

Kako Radio B92 nije objavio odgovor, tužba za njegovo objavljivanje biće podneta u toku današnjeg dana."

"Danas je podnet zahtev za objavljivanje odgovora na informaciju objavljenu preko internet stranice RTV B92. Na strani na engleskom jeziku objavljen je tekst pod naslovom 'Mediji pod vatrom zbog izveštavanja o političkim sukobima'. U tekstu informacije na engleskom jeziku prenosi se netačna vest da je Dušan Mihajlović podneo tužbe protiv novinara zbog prenošenja informacija, kao i preporuke Aleksandra Ivanka iz OEBS-a, Milice Lučić-Čavić iz NUNS-a i Biljane Kovačević-Vučo da to nije opravdano činiti. U odgovoru na informaciju objašnjeno je da se tužbe odnose samo na Kurir, Glas Janvosti i TV B92 koji nisu objavili demantije klevetničkih optužbi G17 plus i da se do sada podnetim tužbama traži samo i isključivo objavljivanje demantija.Kako na internet stranici RTV B92 odgovor nije objavjen, tužba za njegovo objavljivanje biće podneta u toku današnjeg dana."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: