Saopštenje RTV B92

Izvor: B92

Petak, 07.11.2003.

10:05

Default images

Povodom odgovora predsednika Liberala Srbije i ministra policije Srbije Dušana Mihajlovića koji je RTV B92 objavila u četvrtak i u kom je RTV B92 optužena da vodi hajku protiv ministra unutrašnjih poslova i Vlade Srbije, RTV B92, u skladu sa  zakonom, koji ne dozvoljava komentarisanje odgovora na dan kada je objavljen, želi u petak, dan kasnije, da ukaže i Mihaloviću i javnosti sledeće:

B92 niti je vodio, niti će ikada voditi, hajku protiv bilo koga. B92 je i do sada, a i ubuduće će to činiti, informisao javnost o svemu onom što javnost ima interesa da zna, poštujući pri tom i važeće propise ove zemlje i najviše profesinalne standarde novinarske struke. Spornu izjavu Velimira Ilića B92 je dobio i objavio istražujući informaciju koja se prvi put pojavila u “Večernjim novostima”. B92 se obratio i Dušanu Mihajloviću za komentar, ali je on odlučio da ne odgovori. Zato je u programu B92 iscrpno preneta izjava člana Glavnog odbora Liberala Srbije i poslanika u Skupštini Srbije Ljubodraga Grbića, koji je Ilićevu izjavu demantovao. B92 principijelno smatra neprihvatljivim svaki pokušaj disciplinovanja medija koji samo rade svoj posao, informišu javnost. Nisu, naime, mediji ti koji su optužili Mihajlovića za bilo šta, već su ga optužili njegovi politički protivnici, a Mihajlović ne može očekivati da mediji o tome ćute. B92 takođe želi da ukaže da će ubuduće koristiti mogućnosti iz Zakona o javnom informisanju da uskrati pravo na objavljivanje odgovora kad god za to postoji zakonski osnov, a posebno kad su ti odgovori ništa više od obične klevete. Povodom daljih navoda punomoćnika Dušana Mihajlovića o tužbama protiv medija jasno je da svako ima pravo da preko suda traži zadovoljenje svojih prava i da ni B92 nije izuzet od sudske nadležnosti. B92 je uveren, međutim, da profesionalizam i pridržavanje zakona u izveštavanju B92 garantuju da nijedna od tih tužbi neće uspeti. B92 radi profesionalno i ne plaši, kad pogreši izviniće se i snositi posledice, ali u slučaju povodom kog se Mihajlović oglasio B92 nije pogrešio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: