Grosman: Nema reči o statusu Kosova pre ispunjenja standarda

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2003.

08:18

Default images

Državni podsekretar SAD Mark Grosman izneo je sinoć u Prištini na sastanku sa kosovskim političkim liderima i zvaničnicima međunarodnih institucija plan za dostizanje standarda na Kosovu. Grosman je rekao da će međunarodna zajednica sredinom 2005. godine odrediti datum početka razgovora o konačnom statusu Kosova, ako do tada na Kosovu budu ispunjeni planirani standardi. Premijer Kosova Bajram Redžepi je izjavio posle sastanka da plan predstavlja jasan putokaz, sada konkretizovan i podržan od strane medjunarodnih činilaca. On je dodao da će intenzivno raditi na ispunjavanju standarda, ne samo zbog statusa Kosova već i zbog integracije u EU. Grosman, koji je u Prištinu doputovao iz Beograda, nastavlja balkansku turneju posetom Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: