Marija Rašeta: Smenjena sam iz političkih razloga

Izvor: Beta

Sreda, 05.11.2003.

19:28

Default images

Ministar za saobraćaj Marija Rašeta-Vukosavljević ocenila je da je predsednik Vlade Srbije predložio njeno razrešenje iz političkih razloga. Ona je u intervjuu "Nedeljnom telegrafu" kazala da napadi na nju i druge potiču iz stranke G17 plus, odnosno od njenog potpredsednika Mlađana Dinkića. "Mislim da ovo što se sada desilo predstavlja političko popuštanje njihovoj opciji koja je, na kraju, dobila zadovoljenje svojih zahteva", rekla je Marija Rašeta-Vukosavljević. Ona je, nakon što je čula da treba da ode sa ministarske funkcije, zatražila sednicu Predsedništva Demokratske stranke, čiji je funkcioner. Prema njenim rečima, na toj sednici joj je rečeno da treba da ode zbog "političkih razloga", a ne zbog navodne umešanosti u finansijske zloupotrebe.

Marija Rašeta Vukosavljević je ponovo negirala optužbe koje su objavljene u pojedinim medijima i kazala da je kampanju protiv nje počeo potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić. Dodala je da je sve tekstove koji su protiv nje objavljeni u novinama pre objavljivanja videla u kabinetu predsednika Vlade Zorana Živkovića. Prema njenim rečima, ti tekstovi su kasnije dostavljani medijima. Marija Rašeta nije želela da precizira ko bi mogao da glasilima dostavlja te tekstove, ali je kazala da ima "puno indicija" da su to činile i njene stranačke kolege. Ona je navela da se zamerila Mlađanu Dinkiću jer mu nije dozvolila da kontroliše Poštansku štedionicu i dodala da tadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić nije znao za osnivanje Nacionalne štedionice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: