Lojpur: Priče o šteti, carinama i sukobu interesa su laž

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2003.

10:15

Default images

Funkcioner G17 plus Goran Paunović u utorak uveče je ponovio da je u preduzeću “Kolubara”, čiji je direktor i većinski vlasnik potpredsednik Liberala Srbije Miroslav Stefanović, bilo zloupotreba prilikom nabavke opreme za vodovod Makiš-Mladenovac. Paunović je Beti rekao da je u dokumentu Saveznog deviznog inspektorata 31. oktobra 2002. navedeno da je Stefanović direktor "Kolubare". U izvodu iz sudskog registra Trgovinskog suda u Valjevu precizirano je da je Stefanović vlasnik 60 odsto kapitala u tom preduzeću, čiji je jedan od manjinskih vlasnika ministar policije Srbije Dušan Mihajlović. Mihajlovićev advokat Aleksandar Lojpur izjavio je za Radio B92 da je Stefanović 31. oktobra 2000, odmah pošto je izabran za poslanika u Skupštini Jugoslavije, prekinuo radni odnos, povukao se sa mesta predsednika Upravnog odbora “Kolubare” i preneo upravljanje nad svojim vlasništvom na druga lica. “Time je Stefanović, isto kao i Mihajlović u slučaju ‘Arijusa’, postupio kao da su u Srbiji na snazi propisi o sprečavanju sukoba interesa kakvi postoje u Evropi i kakvi su predloženi kod nas. Priča o milion i po štete za budžet grada, o manje plaćenim carinama i sukobu interesa su čista laž, Dinkić i G17 plus iznose klevete i zbog toga će biti podnete tužbe”, kaže Lojpur.
Komentarišući kampanju G17 plus “Dinar za Vladu, da ne kradu”, Lojpur je rekao “Dosta kleveta, dosta krađe”. Direktor Direkcije Beograda za građevinsko zemljište Siniša Nikolić izjavio je za B92 da je firma “Kolubara Mionica” dobila posao pošto je imala najpovoljniju ponudu među 12 firmi na tenderu. “Grad nije oštećen, a izvođač je dobio posao po sistemu ‘ključ u ruke’”, ističe Nikolić i dodaje da “Kolubara” i dve godine posle tendera ispunjava sve obaveze. “Beograd je dobio najkvalitetnije cevi, to su cevi koje su trenutno možda najbolje na svetu. Mi smo pronašli najpovoljnijeg ponuđača, a kako on uspeva da nabavi materijal koji je ponudio, preko koga, kako, koliko ga plaća, to je apsolutno na onom ko je te radove ponudio. Na nama je da to prokontrolišemo, da li je to na vreme isporučeno, da li se radi o tim cevima koje je nudio i da li je montažu uradio kako treba. Ni Direkcija, ni Beograd nisu oštećen ni za jedna dinar u tom poslu, smatramo da su insinuacije apsolutno usmerene na grad, ne bi li bilo diskreditovano ono što Beograd čini u poslednje dve i po godine i mi ne želimo da se uplićemo u bilo kakve političke igre i ping-pong partije, želimo da nastavimo da radimo, i to na dobrobit Beograđana, što oni mogu i da primete”, rekao je NIkolić.

Na pitanje da li je znao da je jedan od akcionara “Kolubare” ministar policije Dušan Mihajlović, Nikolić je rekao da je samo ove godine u Beogradu bilo preko 1.000 tendera i da se ne ispituje ko su osnivači firmi, već da li je ponuda najpovoljnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: