Korać: Svaki građanin ove zemlje ima prava da se štiti sudskim putem

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2003.

09:31

Default images

Pošto je ministar policije Dušan Mihajlović pokrenuo krivičnu prijavu protiv predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać, članovi ovog saveta su oštro reagovali. Profesor Stjepan Gredelj je ocenio da ako ministar smatra da Vlada treba da sarađuje sa Savetom tako što će pisati krivične tužbe onda je Vladi bolje da odmah raspusti Savet koji je formiran kao njeno savetodavno telo. Verica Barać je izjavila da tužbe protiv nje neće sprečiti razotkrivanje afera.

Potpredsednik vlade Žarko Korać je, komentarišući tužbu Mihajlovića protiv Baraćeve, rekao da svako ima pravo na sudsku zaštitu. "Gospođa Verica Barać, odnosno Savet za borbu protiv korupcije je izneo određene optužbe na račun Dušana Mihajlovića i kao potpredsednika Vlade, ministra policije i građanina ove zemlje, i njegovo je pravo da se zaštiti na način na koji misli da je odgovarajući, a ja moram da kažem da niko u ovoj zemlji nije izuzet od suda, ne mogu da uskratim pravo nijednom građaninu ove zemlje da koristi sud kao sredstvo da se zaštiti, kao što sam duboko protiv toga da postoji bilo koji građanin ove zemlje koji će da se poziva na neki svoj imunitet, ako se radi o nečemu što je izjavljeno na račun nekog drugog", rekao je Korać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: