Mihajlović podneo prijave protiv Dinkića i Verice Barać

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.11.2003.

12:45

Default images

Advokat ministra policije Srbije Dušana Mihajlovića Aleksandar Lojpur potvrdio je u utorak da je podneo krivične prijave protiv potpredsednika stranke G17 plus Mlađana Dinkića i predsednika Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verice Barać. Prijava protiv Dinkića podneta je Prvom opštinskom tužilaštvu u Beogradu zbog "krivičnog dela lažnog prijavljivanja u sticaju s krivičnim delom klevete, a protiv Verice Barać zbog klevete, odnosno zbog "pronošenja lažnih optužbi", rekao je Lojpur.

Aleksandar Lojpur je izjavio i da će Mihajlović voditi svojevrsnu borbu i protiv novinara koji budu nastavili da prenose optužbe na njegov račun. "Protiv novinara ćemo voditi parnice i tražiti naknadu nematerijalne štete u simboličnom iznosu od 100 dinara", rekao je Lojpur. Za taj potez ministar se opredelio jer smatra da novinari ne treba da odgovaraju za krivično delo klevete, a ne želi ni da traži milionsku odštetu, niti da se bogati na njihov račun, rekao je Lojpur i dodao da je takav način "obračuna" s novinarima poznat u zapadnim demokratijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: