Đelić: Janušević zove redakcije i priča laži protiv mene

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2003.

20:06

Default images

Ministar finansija u Vladi Srbije Božidar Đelić izjavio je da mu je tokom poreske provere računa bivših činovnika Vlade Srbije, Zorana Janjuševića i Nemanje Kolesara, prećeno da će njegova reputacija biti uništena. Đelić je za Televiziju B92 rekao da Janjušević zove novinare i širi dezinformacije o njemu.  On je kazao da su pritiscima bili izloženi svi koji su radili na tom slučaju. "Neka niko ne bude iznenađen ukoliko ovih dana bude pokušaja ugrožavanja stabilnosti mog ministarstva na razne načine, ili pokušaja napada na mene. U protekim nedeljama, i do ljudi koji sprovode ovaj postupak, naročito poreski, pa i do mene lično, stizale su razne pretnje. Ja sam, na primer, dobio pretnju preko mobilnog telefona da ću se u Francusku vratiti kao invalid”, rekao je Đelić.

Božidar Đelić kaže da je pokušaj njegove diskreditacije već počeo napisima da je njegova saradnica Milica Bisić podnela ostavku, što je Ministarstvo finansija demantovalo. Upitan da li su mu konkretno Janjušević i Kolesar pretili, Đelić je odgovorio: "Mogu samo da kažem da mi je prećeno direknto od jedog od njih dvojce, da će sve uraditi da unište moju reputaciju. To je već počelo danas. Zvalo me je nekoliko redakcija dnevnih listova, iz kojih mi je rečeno da ih zove Zoran Janušević i priča razno-razne laži na moj račun: da sam, primera radi, zatražio da se prisluškuju Bogoljub Karić i Milenko Smiljanić, da sam radio ko-zna-šta, da imam neke sentimentalne veze sa ljudima kojima posle obezbeđujem poslove… Hrpa izmišljotina koje ja, naravno, odbacujem", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: