Poreska policija proverava račune Kolesara i Janjuševića

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2003.

15:51

Default images

Direktorka poreske uprave Marija Drča-Ugren potvrdila je da su bivšim službenicima Vlade Srbije Nemanji Kolesaru i Zoranu Janjuševiću u subotu uručena rešenja za plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 24,9 miliona dinara. Oni imaju rok od 15 dana da izmire ovu obavezu. "Ta rešenja se odnose samo na uplate čiju je proveru tražilo tužilaštvo", rekla je Drča-Ugren, napominjući da poreska policija trenutno provera da li su Kolesar i Janjušević utajili porez na te uplate. Ako se dokaže da je u pitanju poreska utaja, koja se tretira kao krivično delo, za to je predviđena zatvorska kazna. Ona je rekla da ostaje da tužilaštvo odradi svoj deo posla, jer se porezom ne rešava pitanje porekla imovine: “Jedno su krivične istrage. Ne možemo mi nekoga ko je evidentirao imovinu, amnestirati od krivične istrage. To su sada, na primer, živi vlasnici Šilerove, ali ne znači time što su prodavali drogu i što imaju tu kuću da su amnestirani od istrage za dilovanje droge. Poreznici se ne bave time, poreznici se bave prihodima, ili neto prihodom ili neto imovinom, ne bave se poreklom u smislu porekla imovine iz izvršenja krivičnog dela.”

Rešenjima koja su uručena Kolesaru i Janjuševiću, kaže Drča-Ugren, poreznici nisu okončali čitav postupak provere njihove imovine, računa i uplata koji se spovodi nakon otpužbi predstavnika stranke G17 plus da su ova dvojica državnih službenika učestvovali u pranju novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: