Mićunović: Protest SSSS ima politički karakter

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2003.

13:33

Default images

Predsednički kandidat DOS Dragojub Mićunović ocenio je u ponedeljak da protest Saveza samostalnih sindikata Srbije ima politički karakter, ali i da bi Vlada Srbije "morala da pokaže više sluha za pregovore" sa sindikatima. "Žao mi je što je došlo do neprijatnih scena ispred Skupštine i osuđujem svaku prekomernu upotrebu sile, ali nemam razumevanja za radikalizaciju protesta i pretnju obaranjem Vlade, kada će Vlada sama raspisati izbore i bez njihove kuke i motike", rekao je Mićunović novinarima na skupu "Sindikati u potrazi za političkim partnerima”, koji se održava u beogradskom hotelu "Palas", u organizaciji sindikata Nezavisnost i fondacije "Fridrih Ebert". Prema njegovim rečima, poziv svakom ko je nezadovoljan pod zastavu sindikata i rešavanje problema na "vaninstitucionalan i vanustavan način" predstavlja "politički promašaj koji se ne pomaže radničkoj klasi".

Mićunović je istakao da je tokom kampanje najčešći zahtev građana bio "dajte nam malo više pravde" i dodao da nepravda znači da se "zakoni ne poštuju i da ima mnogo zloupotreba, što znači da je Srbija neuređeno društvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: