DOS TVRDI DA JE OSVOJILA VECINU U VECU REPUBLIKA

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2000.

17:19

Default images
Na osnovu podataka o 50 odsto glasova obradjenih na osnovu zvanicnih zapisnika sa birackih mesta, DOS je saopstila da je u Vecu republika jugoslovenskog parlamenta osvojila 10 poslanickih mesta, dok je Socijalisticka partija Srbije-Jugoslovenska levica osvojila sedam, Srpska radikalna stranka dva i Srpski pokret obnove jedno poslanicko mesto. U to vece Srbija daje 20 poslanika, a isto toliko i Crna Gora. U Vecu gradjana, prema rezultatima DOS-a, DOS je osvojio 59 poslanickih mesta, SPS-JUL 44 mesta, SRS tri, a Savez vojvodjanskih Madjara i Lista za Sandzak po jedno poslanicko mesto. U tom vecu u Srbiji se bira 108 poslanika, a u Crnoj Gori 30, rekao je sef izbornog staba doas Cedomir Jovanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: