Mićić: DSS sada ne želi vanredne izbore; MIhjalov: Jedva čekamo glasanje

Izvor: B92

Nedelja, 19.10.2003.

11:26

Default images

Odgovor na pitanje o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora još nemamo, ali čak i funkcioneri vladajuće kolaicije sve češće se oglašavaju uslovno ih najavljujući. Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić za beogradsko izdanje frankurtskih “Vesti” kaže da očekuje skoro raspisivanje parlamentarnih izbora u Srbiji. Mićić je rekla da su vanredni parlamentarni izbori "vrlo verovatni", ako Vladi Srbije bude izglasano nepoverenje bar po jednoj od dve inicijative koje su na dnevnom redu tekuće sednice parlamenta, iako postoji mogućnost da predsednica Skupštine bude smenjena, a da Vladi ne bude izglasano nepoverenje. U ovom slučaju prema tumačenju Nataše Mićić  to znači da Demokratska stranka Srbije "u ovom trenutku ne želi ni parlamentarne izbore". S obzirom na to da bi većina u Skupštini i dalje bila "antivladina", Vlada bi bila u blokadi sve dok "DSS ne odluči da je spreman za izbore".

“Inicijativu za smenu Vlade smo podneli da bismo tu Vladu smenili”, odgovara u izjavi za B92 šef poslaničke grupe DSS-a Dejan Mihajlov. “Jedva čekamo da naša inicijativa dođe na dnevni red, da dođe do glasanja i da našim glasovima samo potvrdimo našu politiku, a to je da smo protiv Vlade i da ćemo glasati za njenu smenu. U tom smislu DSS će učiniti sve da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora i da konačno preuzmemo odgovornost za vođenje države na način na koji ćemo moći da ostvarimo program DSS-a”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: