Sekulović: SDP nije potpisala sporazum DOS-a zbog budžeta

Izvor: B92

Subota, 18.10.2003.

10:34

Default images

Funkcioner Socijaldemokratske partije Vlatko Sekulović izjavio je da je jedan od razloga zbog kojih je njegova stranka odbila da potpiše sporazum DOS-a bio zahtev da se unapred obaveže da će glasati za budžet za 2004. godinu. On je za B92 rekao da predsednik stranke Slobodan Orlić nije imao mandat da potpiše sporazum o povlačenju rasprave o poverenju vladi i predsednici parlamenta iz skupštinske rasprave, jer SDP nije bila ni upoznata sa nacrtom budžeta. "Kako da se obavežemo da ćemo da podržimo dokument koji nismo ni videli i ne znamo kako izgleda, jer još nije ni u formi predloga", rekao je Sekulović: “Mi smo mogli samo da pretpostavimo šta će se desiti ukoliko u tom nekom budžetu budu drastično skresana socijalna davanja za osobe sa invaliditetom, ili za naknade radnicima koji su ostali bez posla, znači one teme koje se nas tiču kao Socijaldemokratske partije. Kako bi onda mi mogli da glasamo za jedan budžet koji ipak ne ispunjava neke naše ciljeve i zahteve. Vezivati na takav jedan način, smatrali smo da bi za nas bilo neprihvatljivo. Naravno on ne mora prejudicirati da mi nećemo glasati kada bude došlo do samoga budžeta. Ukoliko on bude u saglasnosti sa našim zahtevima, sigurno bi ga podržali, ali ne možemo se unapred obavezivati da ćemo podržati nešto što i ne znamo kako izgleda, pošto predloga budžeta još uvek nema”, kazao je Sekulović.

 Sporazumom DOS-a, koji SDP nije potpisala pre dva dana, predvidjeno je bilo skidanje sa dnevnog reda sednice parlamenta predloga za raspravu o poverenju vladi i smenjivanju predsednice skupštine Nataše Mićić. Potpredsednik Demokratske stranke Čedomir Jovanović, koji je u petak izjavio da je vlast spremna na izbore ako nema skupštinsku većinu, rekao je da vlada ne može da računa na podršku skupštinske većine zbog deset poslanika SDP-a. Sednica skupštine, na čijem je dnevnom redu rasprava o poverenju predsednici parlamenta i vladi, biće nastavljena u sredu, 22. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: