CRNOGORSKA VLADA INSISTIRA NA NEREGULARNOSTI IZBORA

Izvor: B92

Petak, 22.09.2000.

18:09

Default images
Ministarstvo pravde Crne Gor ocenilo je u cetvrtak da pretstojeci savezni izbori na teritoriji Crne Gore nece biti regularni, s obzirom na drasticnu razliku izmedju saveznih i crnogorskih izbornih propisa u pogledu postupka glasanja i njegove kontrole. “Za razliku od saveznih, izborni zakoni u Crnoj Gori predvidjaju izmedju ostalog da birac glasa samo na mjestu gdje je upisan u biracki spisak, da listic svojerucno potpisuje, zatim da se birac identifikuje na osnovu maticnog broja, kao i da se, prilikom glasanja, upotrebljava sprej za otisak kaziprsta biraca, kako isti ne bi mogao da glasa vise puta”, navodi se u saopstenju crnogorskog ministarstva pravde naglasavajuci da je za takav zakon, donesen prije junskih izbora, glasala i Socijalisticka narodna partija. “Biracka mjesta su uglavnom premjestena u privatne kuce, biracki spiskovi su improvizovani i kao takvi ne mogu sluziti kao sluzbena isprava koja predstavlja evidenciju gradjana. Predstavnici izbornih lista na improvizovanim glasackim mjestima, u postojecim uslovima kolizije crnogorskih i saveznih izbornih propisa, biti samo pasivni posmatraci neregularnosti izbornih postupaka, ocenilo je ovo ministarstvo, a prenosi Radio B2-92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: