Đelić: EBRD pojačava aktivnosti u SCG

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2003.

20:25

Default images

Srpski ministar finansija Božidar Đelić najavio je u sredu da će delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) uskoro posetiti Beograd da bi razmotrila načine za veće učscće u restrukturiranju i privatizaciji banaka. Nakon razgovora sa predsednikom EBRD Žanom Lemijerom u Londonu Đelić je u telefonskoj izjavi agenciji Beta naveo da je bilo konkretnih razgovora o učešsću EBRD u privatizaciji svih banaka u Srbiji u kojima država ima vlasništvo, pre svega u Jubanci, Kontinental i Novosadskoj banci. Cilj EBRD nije da postane vlasnik banaka, već da pomogne menadžmentu unošenjem svežeg novca, rekao je Đelić i dodao da će se ta finansijska institucija sledeće godine više angažovati u reformama finansijskog sektora u Srbiji. On je rekao da je danas zvanično predato pismo kojim SCG poziva EBRD da u maju 2005. godine organizuje svoju Godišnju skupštinu u Beogradu i ocenio da SCG ima dobre izglede da dobije kandidaturu. Prema njegovim rečima, EBRD će Srbiji i Crnoj Gori u narednoj godini dati 21 milion evra za razvoj lokalne infrastrukture u manjim sredinama u SCG. Đelić je podsetio da je EBRD u SCG do sada uložila 400 milion evra u projekte za razvoj nacionalne infrastrukture, u železnicu, energetiku, za razvoj lokalne infrastrukture i istakao da su ti zajmovi omogućili razvoj tih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: