NBS očekuje pozitivnu ocenu MMF o reformama u SCG

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2003.

18:13

Default images
Narodna banka Srbije saopštila je u sredu da očekuje da će Međunarodni monetarni fond početkom januara 2004. godine pozitivno oceniti sprovođenje trogodišnjeg finansijskog aranžmana sa SCG. Pozitivna ocena Odbora izvršnih direktora Fonda omogućila bi SCG povlačenje nove tranše kredita te finansijske organizacije, saopštava NBS povodom početka razgovora sa Misijom MMF-a.

U Beogradu su u sredu počeli razgovori Misije MMF-a i delegacije SCG u okviru treće polugodišnje revizije aktuelnog trogodišnjeg finansijskog aranžmana na kojem se očekuje postizanje sporazuma o strukturnim reformama u privatizaciji, fiskalnom i finansijskom sektoru. Osnovni cilj ove posete je, kako ističu iz NBS, da se razmotre najnovija makroekonomska kretanja, potrebne mere za postizanje utvrđenih ekonomskih ciljeva do kraja godine i da se postigne dogovor o ekonomskoj politici, uključujući i budžet za 2004. godinu. Delegaciju MMF-a predvodi šef misije MMF-a za SCG Emanuel Zervudakis, a SCG guverner NBS Kori Udovički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: