SD: Nataša Mićić da se povuče, Vlada da raspiše izbore

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2003.

12:22

Default images

Socijaldemokratija je u sredu pozvala predsednicu Skupštine Srbije Natašu Mićić da podnese ostavku, a od Vlade Srbije zatražila da predloži raspuštanje Parlamenta i raspisivanje opštih izbora. "Nesposobnost Skupštine da, ni posle devetosatnog okupljanja poslanika, počne jesenje zasedanje, više je nego uverljiv dokaz kraha parlamentarizma i kulminacije državne krize u Srbiji", navodi se u saopštenju SD i dodaje da se izlaz mora tražiti u održavanju prevremenih izbora, stvaranju stabilnih, legalnih i legitimnih institucija i u uspostavljanju vladavine prava. SD poziva Natašu Mićić da podnese neopozivu ostavku i "tako pokaže da nije spremna da bude marioneta u bilo čijim rukama, niti na čelu institucije koja se pod firmom nekakvih konsultacija pretvara u berzu poslaničkim glasovima kako bi bila obezbeđena većina". SD apeluje na Vladu da, "rukovodeći se sve težom situacijom u društvu i raspoloženjem građana, predloži raspuštanje Parlamenta i raspisivanje opštih izbora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: