Milosavljević: Zahtevi lekara i farmaceuta opravdani

Izvor: Beta

Sreda, 15.10.2003.

11:48

Default images

Ministar zdravlja u ostavci Tomica Milosavljević ocenio je da su zahtevi lekara i farmaceuta u štrajku opravdani, jer odnos plata u zdravstvu podstiče uravnilovku. "Zahtevi štrajkaca su na mestu i rešivi su. Sa sinidkatom bi trebalo pregovarati. Problem svake vlade je kada joj lekari izađu na ulicu. To bi trebalo rešiti razgovorima, a ne njihovim odbijanjem pod izgovorom da se ne radi o reprezentativnom sindikatu", rekao je Milosavljević. On je, takođe, ocenio da je izjava ministra finansija Božidara Đelića o racionalizaciji u zdravstvu ishitrena. "Ništa ne može biti urađeno na prečac. Upravo tako je reagovao Đelić. Nemoguće je zabraniti zapošljavanje lekara jer postoje regioni u kojima ih uopšte nema", rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: