Sindikat lekara i farmaceuta očekuje prvi kontakt s vlastima

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2003.

09:53

Default images

U Srbiji se nastavlja štrajk oko 15.000 lekara, uz poštovanje zakona o minimumu rada. Predstavnici organizatora štrajka, Sindikata lekara i farmaceuta, predali su u utorak u Skupštini Srbije zahtev Vladi za početak pregovora o uslovima prekida štrajka. Delegacija je predala zahteve skupštinskoj pisarnici gde su ih obavestili da su zahtevi prosleđeni predsednici Parlamenta i Odboru za zdravstvo. Sindikat lekara i farmaceuta traži korekciju raspona zarada u zdravstvu. Oko 200 predstavnika Sindikata lekara i farmaceuta iz raznih gradova Srbije okupilo se u utorak u parku prekoputa Parlamenta, jer im policija nije dozvolila protest ispred skupštinske zgrade.

Predsednica Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Jadranka Bosnić izjavila je u sredu ujutro za B92 da taj sindikat “očekuje, prema njenim saznanjima da mu se u sredu obrati predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravstvo”. “Očekujemo njihov stav, a to će biti prvi kontakt s njima”, kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: