Mićunović: Glavni potencijal Srbije su mladi ljudi

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2003.

13:50

Default images

Predsednik Skupštine zajednice Srbija i Crna Gora Dragoljub Mićunović ocenio je u utorak da Srbija mora izgraditi institucije da bi poboljšala svoju pregovaračku poziciju u svetu. Srbija mora izgraditi sve institucije sistema, kao što je mesto predsednika, skupština i druge, rekao je on na centralnom skupu Grupe eksperata za prosperitet Srbije.

Prema rečima Mićunovića, nepostojanje izgrađenih institucija stvara teškoće Srbiji i otežava joj pregovaračku poziciju u svetu. Mićunović je istakao da su mladi stručnjaci glavni potencijal zemlje i izrazio uverenje da se Srbija, uz njihovu pomoć, može vratiti na svetsko tržište. Prema rečima izvršnog direktora GEPS-a Jovana Filipovića, to je organizacija koja je nastala na inicijativu srpskih stručnjaka sa svetskih i domaćih univerziteta i oni će raditi na stvaranju virtualnog univerziteta i tržišta. Filipović je istakao da će GEPS raditi i na organizovanju niza predavanja na kojima će učestvovati naši najistaknuti stručnjaci iz dijaspore i zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: